Back to All Events

ВСЕ МАЄ ЖИТИ (PL, UA)

  • Ужгородський замок 33 Kapitul'na Street Uzhhorod, Zakarpats'ka oblast, 88000 Ukraine (map)

Країна: Польща, Україна | Тип: Документальний | Рік: 2024 рік | Хронометраж: 70 хв |
Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами.


Про що фільм

Анна – зоозахисниця і чемпіонка світу з пауерліфтингу. Тварин вона любила з самого дитинства, тому пов’язала з ними все своє життя – викладала біологію в школі і працювала в зоопарку. Їй доводилось долати багато викликів, тому жінка зрозуміла, що має бути сильною, в тому числі фізично. Вже в 40 років вона почала займатися пауерліфтингом і стала «найсильнішою жінкою в світі». Як зоозахисниця Анна проводила кампанії на захист прав тварин, опікувалася притулками, шукала нові сім'ї для десятків безпритульних тварин. А коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, жінка продовжила рятувати тварин у рідному Миколаєві, який потерпав від обстрілів. Ризикуючи власним життям, вона організувала гуманітарний центр і почала допомагати тваринам і людям у місті та на лінії фронту.

Навіщо дивитися

Кожне життя цінне й ніхто не має права його знищити – це основний принцип, яким керується героїня по життю, навіть коли небо над головою розсікають ворожі ракети. Окрім опіки про тварин, Анна працює як тренерка з пауерліфтингу зі спортсменами з особливими потребами. Щира й емпатійна вона знаходить підхід до кожного.

«Досвід війни розкриває справжні людські якості та оголює людську душу. І лакмусовим папірцем людяності є наше ставлення до найслабших – тих, хто не може подбати про себе або про кого суспільство не має "інтересу" піклуватися», – коментують фільм режисери.

Нагороди і фестивалі

Краківський кінофестиваль (Приз глядацьких симпатій, Спеціальна відзнака за найкращого продюсера), 2024

Docudays UA (Головний приз конкурсу Rights Now!), 2024

Про режисерів

Тетяна Дородніцина – режисерка, режисерка монтажу та візуальна художниця. Працювала на телеканалах, у продакшн-компаніях і на кіностудії «Київтелефільм». Брала участь у лабораторіях з кіновиробництва Eurasia Doc Lab, Astra Film Lab, Kharkiv Meet Doc Lab та Millennium Docs Against Gravity Industry. Змонтувала повнометражні документальні фільми «Рози. Фільм-кабаре» (2021) Ірени Стеценко та «Заповідник Асканія» (2019) Андрія Литвиненка. «Все має жити» – її повнометражний дебют.

Андрій Литвиненко – режисер і продюсер. Його повнометражний документальний фільм «Заповідник Асканія» (2019) отримав нагороду за найкращий фільм на кінофестивалі Docudays UA та спеціальну нагороду журі на кінофестивалі Pelicam. Андрій Литвиненко є також співавтором і одним із режисерів фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж» (2014), який отримав спеціальну відзнаку на Міжнародному фестивалі документального кіно Ji.hlava.

Next
Next
8 August

СТВОРЕНІ ДЛЯ КОРОТКОГО МЕТРУ: СТУДЕНТСЬКІ ФІЛЬМИ ELTE (HU)