Back to All Events

ПОЛЬСЬКІ МОЛОДІ ТАЛАНТИ (PL)

  • Мультиплекс Паннонія Pl. Poshtova Uzhhorod, Zakarpats'ka oblast, 88000 Ukraine (map)

Програма створена в кооперації з Ad Arte Foundation – польською фундацією, що популяризує аудіовізуальну культуру та спеціалізується на короткометражному кіно.
Один з їхніх найбільших проєктів – кінофестиваль Short Waves.

Вікові обмеження: Рекомендовано до перегляду глядачам
та глядачкам від 15 років у супроводі батьків.

Фільми демонструються з українськими та англійськими субтитрами.


БУТИ КИМОСЬ

Режисер: Міхал Точек
Країна: Польща
Хронометраж: 26

Віктор звичайний чоловік, електрик, що переїжджає зі своєю сімʼєю до нової квартири. Невдовзі герої зʼясують, що ця оселя належала Леху Валенсі. Дружина Віктора, Сильвія, вирішує перетворити квартиру на музей, а її чоловік стає актором, що приміряє на себе роль колишнього президента. Її одержимість штовхає Віктора поставити під сумнів легенду Леха Валенсі – першого президента Польщі, обраного шляхом демократичного голосування.


СУП ІЗ ТИГРА

Режисер:
Країна: Польща
Хронометраж: 36

У фільмі розповідається про Стасіка, зварювальника з комуністичної Польщі, який емігрував до США в 1970-ті роки, щоб працювати в найбільшому в світі мандрівному цирку «Ringling Bros. and Barnum & Bailey». Маючи перед собою одну мету – заробити краще для сім’ї, Стасік змушений залишити дружину та дочок на три роки. Це довгі три роки життя в тісному вагоні поїзда, труднощі еміграції та туга за родиною. На перші зароблені гроші Стасік вирішує купити фотоапарат і кінокамеру, щоб зафіксувати час, проведений у США. «Тигровий суп» не лише розповідає про захоплюючі пригоди нашого головного героя в США, а й окреслює універсальну картину еміграції.


ПРЕКРАСНИЙ ГАЙ ПОЛЬОВИХ КВІТІВ

Режисер: Емі Бухвальд
Країна: Польща
Хронометраж: 30

Ландшафтний архітектор Еміль веде нерівну боротьбу зі світом людей, незацікавлених красою природи. Через свою невротичну впертість він поорринає у вир абсурдних подій, але при цьому намагається бути хорошим батьком.


ТАКІ ДИВА ТРАПЛЯЮТЬСЯ

Режисер: Барбара Рупік
Країна: Польща
Хронометраж: 14

Одного дня всі скульптури поблизу оживають. Вони покидають свої придорожні святині й постаменти та спокійно рушать уперед, усі в одному напрямку. Не зупиняються ні на мить. Люди спостерігають за цим явищем із зростальною тривогою.

Previous
Previous
11 August

ЯК ПОКАЗУВАТИ КІНО: ДИЗАЙН ГЛЯДАЦЬКОГО ДОСВІДУ

Next
Next
11 August

СВОБОДА (RO)