Back to All Events

У ПОШУКАХ КЛЕЗМЕРІВ (AT)

  • Мультиплекс Паннонія Pl. Poshtova Uzhhorod, Zakarpats'ka oblast, 88000 Ukraine (map)

Країна: Австрія, Аргентина | Тип: Документальний | Рік: 2023 рік | Хронометраж: 117 хв | Німецькою, угорською, українською та іншими мовами з українськими субтитрами

Про що фільм

Аргентинський оператор Леандро заробляє на життя тим, що знімає єврейські весілля. Сам він абсолютно не цікавиться походженням своєї родини, аж поки на одному з весіль не закохується у кларнетистку Палому. Дівчина грає у клезмерському гурті, що спеціалізується на єврейській фольклорній музиці на їдиш. Щоб зблизитись з Паломою Леандро вигадує фейковий документальний проєкт про музику клезмерів, і вони вдвох вирушають в емоційну та непередбачувану подорож Східною Європою у пошуках майже втрачених клезмерських мелодій та їх останніх виконавців.

НАВІЩО ДИВИТИСЬ

Фільм «У пошуках клезмерів» виходить далеко за межі звичайної музичної документалістики. Це гібридне роуд-муві, де режисер_ки – Леандро Кох та Палома Шахманн, онуки єврейських емігрантів, – поєднали вигаданий сюжет з особистою історією, зігравши кіноверсії себе самих. Їхня експедиція до кордонів України, Румунії та Молдови у пошуках зникаючої культурної спадщини розкриває контекст існування клезмерської традиції та причини її поступового вимирання.

Про режисер_ок

Леандро Кох – аргентинський сценарист і режисер, вивчав кіномистецтво в Університеті кіно в Буенос-Айресі.

Палома Шахманн – аргентинська музикантка, режисерка та дослідниця клезмерської музики.

Фестивалі

Берлінський кінофестиваль, секція «Панорама», 2023

Previous
Previous
8 August

СТВОРЕННЯ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО ФІЛЬМУ – ВІД ІДЕЇ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ

Next
Next
8 August

ГОРИТЬ, МОЯ ПАНЯНКО! (СZ, SK)