Back to All Events

ЕНДІ ВОРГОЛ: АМЕРИКАНСЬКА МРІЯ (SK)

  • Мультиплекс Паннонія Pl. Poshtova Uzhhorod, Zakarpats'ka oblast, 88000 Ukraine (map)

Країна: Словаччина | Тип: Документальний | Рік: 2024 рік | Хронометраж: 104 хв |
Словацькою та англійською мовами з українськими субтитрами

ПРО ЩО ФІЛЬМ

Документальний фільм про Енді Воргола, одного з найпопулярніших та найдорожчих художників у світі. Автори фільму розкривають маловідому історію митця, чия родина походить з українських русинів, що проживали у східнословацькому селі. Зростаючи у сім’ї батьків-емігрантів, які плекали своє коріння, Андрій Воргола став відомим у всьому світі як Енді Ворхол, людина, яка заснувала попарт та перевернула світ сучасного мистецтва.

НАВІЩО ДИВИТИСЬ

Енді Воргола називаються одним із найвпливовіших повоєнних художників ХХ століття. Його творчість тісно пов’язана з масовою культурою: як реакція на споживацтво з’явилися відомі брикети порошку Brillo, банки супу Campbell та зображення Coca-Cola. Але Ворхол не обмежувався цим – він заснував власну творчу «Фабрику», знімав експериментальне андеграундне кіно, опікувався музичним гуртом The Velvet Underground та був справжнім візіонером (ще у 1970-х, задовго до появи інтернету і соцмереж, він передбачав феномен швидкої популярності). У фільмі глядачі мають нагоду дослідити й іншу, потаємну частину життя митця – побачити, звідки родом його близькі, дізнатись, якими були його стосунки з рідними, і як впливало на Воргола його походження. 

ПРО РЕЖИСЕРА

Любомир Слівка – словацький режисер і сценарист, засновник продюсерської компанії ATTACK FILM. Член Словацької академії кіно і телебачення.

Previous
Previous
9 August

КІНОПЕРЕГЛЯД ЯК ЗУСТРІЧ: ЯК СТВОРИТИ СВІЙ КІНОКЛУБ

Next
Next
9 August

КУРАТОРСТВО КІНО ДЛЯ ЮНОЇ АУДИТОРІЇ