Back to All Events

THE WILD ONE (FR, HU)

  • Ужгородський замок 33 Kapitul'na Street Uzhhorod, Zakarpats'ka oblast, 88000 Ukraine (map)

Країна: Франція, Угорщина | Тип: Документальний | Рік: 2022 рік | Хронометраж: 94 хв | Фільм демонструється англійською мовою з українськими субтитрами .

Про що фільм

Документальна стрічка присвячена життю Джека Ґарфайна –  американського режисера та продюсера родом з Мукачева, який пережив Голокост. Коли Ґарфайну було 13 років, він потрапив до Аушвіца. Втративши батьків і пройшовши через 11 концентраційних таборів, він емігрував до США після війни, де в його житті з’явилась сцена і театр. Фільм занурюється у досвід Джека Ґарфайна, пов’язаний з концтаборами, який трансформувався у його особливе сприйняття акторської майстерності як механізму виживання.  

НАВІЩО ДИВИТИСЬ

Джек Ґарфайн заснував голівудське крило впливової акторської школи Actors Studio, дав першу театральну роль Джеймсу Діну, та відкрив світу актора Стіва Макквіна, зірку американських екшн-фільмів 1960-70-х. 

У фільмі показані раніше не опубліковані фотографії з особистого архіву режисера, згадуються вірші, які він написав після звільнення з табору. Усі ці елементи сплітаються у єдину оповідь, яка утверджує Джека Ґарфайна як митця, що працював з особистою пам'яттю та травмою минулого, щоб висвітлювати соціальні проблеми фашизму, насильства і влади.

Про режисерКУ

Тесса Луїза-Саломе – режисерка, продюсерка та сценаристка, чиї роботи відрізняються особливим візуально-поетичним підходом. Її документальний фільм про французького режисера Леоса Каракса (Mr. X, a Vision of Leos Carax, 2014) був представлений у конкурсній програмі фестивалю «Санденс». А в документальній стрічці «Одного разу... мама» (2017) Тесса досліджувала витоки зворушливої сімейної драми Ксав’є Долана. Луїза-Саломе також засновниця компанії Petite Maison Production, яка створює відеопроєкти для художніх галерей. Режисерка співпрацювала з відомими художниками – Анішем Капуром, Сінді Шерман, Софі Калле та Теренсом Кохом.

Фестивалі

  • Кінофестиваль Трайбека (найкраща операторська робота у документальному кіно), 2022

Previous
Previous
10 August

ПАНЕЛЬНА ДИСКУСІЯ ПРО КУРАТОРСТВО НА КІНОФЕСТИВАЛЯХ

Next
Next
11 August

ЯК ПОКАЗУВАТИ КІНО: ДИЗАЙН ГЛЯДАЦЬКОГО ДОСВІДУ